Hlavní obsah

Na fotbalový svaz se hrnou stovky objednávek na lístky na Euro

PRAHA

Fotbalový svaz v pátek v 16:00 spustil dlouho očekávaný systém objednávek vstupenek na červnové mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku, kde se představí i česká reprezentace. Hned po jeho otevření čelil internetový server svazu značnému náporu ze strany fanoušků: za první půlhodinu zaznamenalo technické oddělení čtyři stovky žádostí o lístky na duely českého týmu v základní skupině, žádný kolaps však prý nenastal.

Foto: UEFA

Euro 2008 bude hostit Rakousko a Švýcarsko ve dnech 7. - 29. června.

Článek

"Nerad bych to zakřikl, ale něco podobného snad nehrozí. Určitě k tomu přispělo i to, že neplatí pravidlo "kdo dřív přijde", ale v případě očekávaného velkého převisu žádostí přijde na řadu los," řekl ČTK tiskový mluvčí svazu Václav Tichý.

Rozhodovat bude los

Fanoušci si mohou objednat lístky na serveru vstupenky.fotbal.cz do poledne 20. února. Téměř určitě se ale na všechny nedostane, protože se dá předpokládat obrovský zájem. Na řadu tak 3. března přijde počítačový los, který rozhodne o tom, kdo vstupenky získá.

Nehraje tak roli skutečnost, kdy byla žádost podána. Svaz tím chtěl předejít zahlcení systému jako v případech, kdy rozhodoval čas podání objednávky. I tentokrát platí, že jeden člověk může na jedno utkání zažádat maximálně o čtyři vstupenky.

Na úvodní duel mistrovství budou mít fanoušci k dispozici 7 500 lístků

Svaz dal do oběhu asi dvě třetiny lístků ze své kvóty, zbytek si ponechá pro své potřeby. V praxi to znamená, že na zahajovací duel celého mistrovství, v němž se národní tým v Basileji postaví 7. června proti domácím Švýcarům, budou mít Češi na tribunách vyhrazených sedm a půl tisíce míst. Na zbývající zápasy v Ženevě proti Portugalsku a Turecku to bude pět a půl tisíce.

Známá je i cena vstupenek. Na utkání se Švýcarskem stojí od nejnižší do nejvyšší kategorie 2 150, 4 850 a 7 000 korun, vstupenky na duely s Portugalci a Turky vyjdou na 1 500, 2 450 a 3 250 korun. Svaz má k dispozici nejvíc vstupenek prostřední kategorie.

Už nyní je možné na svazovém webu objednávat i lístky na vyřazovací boje mistrovství. Fanoušci by zatím získali pouze "vouchery", které by v případě postupu českého týmu přímo na stadiónu vyměnili za skutečné lístky. Kdyby Češi do play off neprošli, budou peníze vráceny na účty příznivců.

Reklama

Související témata: