Hlavní obsah

Skotsko se nabídlo jako náhradník na pořádání EURO 2012

Skotsko by rádo uspořádalo fotbalové mistrovství Evropy v roce 2012. V nedělinformoval šéf skotského fotbalového svazu SFA Gordon Smith, který prohlásil, že pokud by UEFA odebrala pořadatelství Polsku a Ukrajině, Skotsko je připraveno turnaj hostit.

Článek

Smith reagoval na prohlášení prezidenta UEFA Michela Platiniho, který v týdnu prohlásil, že o osudu šampionátu v Polsku a na Ukrajině rozhodne pokrok v přípravách během následujících pěti až šesti měsíců. Šéf evropské federace vyjádřil velké obavy, že obě země v přípravách na turnaj značně zaostávají.

Chybějí totiž nejen vyhovující stadióny, ale i téměř kompletní infrastruktura, letiště a hotely. "Většina je buď v hrozném stavu, nebo se musí kompletně vybudovat," řekl skotskému listu Sunday Herald mluvčí UEFA William Gaillard.

Dalším z možných kandidátů na upořádání "náhradního" ME je Itálie, která s Polskem a Ukrajinou prohrála v boji o pořadatelství. "Celý proces s udílením pořadatelství by začal nanovo. Rozhodně by Itálie nebyla na řadě jen proto, že skončila za Polskem a Ukrajinou," dodal Gaillard.

Reklama

Související témata: