Hlavní obsah

Drogba trvá na tom, že o titul nejlepšího hráče Afriky přišel neprávem

PRAHA

Fotbalový útočník londýnské Chelsea Didier Drogba je přesvědčen o tom, že měl být vyhlášen nejlepším hráčem Afriky za uplynulý rok. A že za jeho nezvolení může jen to, že odmítl přijet na páteční ceremoniál. Ten se konal v metropoli Toga Lomé a trofej nakonec získal Frederic Kanouté z Mali, reprezentant Pobřeží slonoviny Drogba byl z volby nakonec vynechán.

Článek

"V pátek odpoledne mi volali vysocí funkcionáři Africké federace a bylo mi řečeno, že pokud nepřijedu na ceremoniál, změní pravidla, a trofej dostane druhý v pořadí. Když zastávají takový názor, tak chci být raději z budoucích nominací na trofej vynechán," prohlásil Drogba, jenž chtěl být raději pohromadě se spoluhráči z reprezentace.

"Když jsem odmítl jet do Lomé, myslel jsem především na své spoluhráče. A také na Uli Stielikeho," jmenoval Drogba německého trenéra, který dva týdny před začátkem Afrického poháru rezignoval na post kouče Pobřeží slonoviny, aby mohl být s vážně nemocným synem. Ten však bohužel právě v pátek zemřel.

Drogba je momentálně na Africkém poháru v Ghaně jako kapitán týmu Pobřeží slonoviny a nechtěl se před čtvrtfinále s Guineou rozptylovat cestou jinam. Naproti tomu stejné povinnosti měl i Michael Essien z Ghany a přesto do Toga odcestoval. Nakonec skončil druhý za ohlášeným vítězem Kanoutém.

Reklama

Související témata: