Hlavní obsah

Austrálie zahájila boje o fotbalové MS výhrou

Australští fotbalisté mají za sebou úspěšný vstup do kvalifikačních bojů o postup na mistrovství světa v Jihoafrické republice v roce 2010. V Melbourne dnes porazili Katar 3:0.

Článek

O góly Austrálie, která se v asijské kvalifikaci představila poprvé a ve skupině narazí ještě na Čínu a Irák, se postaral už v prvním poločase útočník Josh Kennedy a záložníci Tim Cahill s Markem Brescianem.

Austrálie hrála do předloňského mistrovství světa v Německu oceánskou kvalifikaci. V jejím průběhu však FIFA schválila připojení Australanů k asijským celkům, od čehož si "Socceroos" slibují jednodušší cestu na mistrovství. Před tím totiž jako vítězové oceánské kvalifikace museli hrát baráž s pátým jihoamerickým celkem. Oproti tomu z asijské kvalifikace postoupí přímo na šampionát čtyři nejlepší celky, pátý si zahraje baráž s vítězem z Oceánie.

V dalším utkání se rozešel smírně Irák s Čínou 1:1. Překvapiví vítězové asijského šampionátu neudrželi jednobrankový náskok, když dohrávali posledních dvacet minut bez vyloučeného Akrama. Zaváhal rovněž účastník předloňského MS Írán, jenž nenašel recept na obranu Sýrie.

Suverénně naopak vstoupily do kvalifikačních bojů Japonsko i Korea. Pořadatelské země šampionátu z roku 2002 nastřílely svým soupeřům shodně po čtyřech gólech.

Skupina 1:
Austrálie - Katar 3:0 (3:0), Irák - Čína 1:1 (0:0).
Skupina 2:
Japonsko - Thajsko 4:1 (1:1), Omán - Bahrajn 0:1 (0:1).
Skupina 3:
Korea - Turkmenistán 4:0 (1:0), Jordánsko - KLDR 0:1 (0:1).
Skupina 4:
Libanon - Uzbekistán 0:1 (0:1), Saúdská Arábie - Singapur 2:0 (1:0).
Skupina 5:
Írán - Sýrie 0:0, SAE - Kuvajt 2:0 (1:0).

Reklama

Související témata: