Hlavní obsah

FC Tokio hodlá za Nedvěda nabídnout v létě Juventusu 178 miliónů

Česká fotbalová hvězda Pavel Nedvěd by mohl od léta hrát v Japonsku. O služby pětatřicetiletého záložníka Juventusu Turín se zajímá FC Tokio a v červenci za něj podle listu Nikkan Sports nabídne italskému celku 10 miliónů dolarů (asi 178 miliónů korun).

Foto: Juventus Turín

Záložník Pavel Nedvěd na předsezónním tréninku Juventusu

Článek

"V hře je spousta faktorů, ale uděláme vše proto, abychom Nedvěda získali," řekl ředitel klubu Jutaka Murabajaši. "Zatím nemůžeme prozradit víc konkrétních informací, ale Nedvěd je jedna z možností," přidal další člen vedení Fumitoši Wakabajaši s tím, že kluby ještě o transferu nejednaly. Podle deníku už ale japonský klub oslovil Nedvědova manažera.

FC Tokio, které hraje nejvyšší japonskou soutěž od roku 1999, si od Nedvěda slibuje, že by mu český záložník pomohl konečně zaútočit na titul. Nejlepším dosavadním umístěním klubu v soutěži je čtvrté místo před pěti lety, v loňské sezóně skončil tým na 12. příčce.

Pokud by držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu Evropy z roku 2003 do Japonska skutečně zamířil následoval by kroky dalších slavných fotbalistů. V zemi vycházejícího slunce v minulosti působil Bulhar Christo Stoičkov, anglický kanonýr Gary Lineker či Brazilec Zico. Z Čechů si tam zahráli například záložníci Pavel Horváth a Ivan Hašek, který si pak v Japonsku vyzkoušel i trenérské angažmá.

Reklama

Související témata: