Hlavní obsah

Eto'o během mistrovství Afriky natáčí životopisný film

Na fotbalovém hřišti už hvězda kanonýra Samuela Eto'a září naplno, brzy se rozjasní i na stříbrném plátně. Šestadvacetiletý barcelonský útočník je nejen nejlepším střelcem mistrovství Afriky, kde dovedl Kamerun do finále, během šampionátu ale stíhá natáčet i film, který mapuje zrod fotbalové hvězdy.

Článek

"Je to pro africké děti, které sní o tom, že jednou budou jako Samuel," řekl režisér Jean-Pierre Bekolo agentuře AFP. "Je to mix skutečnosti a fikce, který má malým fotbalistům ukázat, co všechno obnáší naplnění velkého snu," dodal.

Natáčení filmu začalo v loňském roce, když Eto'o a Pelé navštívili oslavu 89. narozenin bývalého prezidenta Jihoafrické republiky Nelsona Mandely. "Natáčíme všechno, mimo jiné i Samuelovy rozhovory s bývalými hráči, kteří ovlivnili jeho kariéru, jako je Roger Milla," řekl Bekolo. "Už máme asi 15 hodin materiálu, včetně Eto'ova dětství a věcí, které jsme s ním natočili ve volných chvílích při šampionátu," dodal režisér, podle kterého by měl být film hotový v roce 2010.

Reklama