Hlavní obsah

Kosovo už má trenéra fotbalové reprezentace

PRIŠTINA

Prvním trenérem fotbalové reprezentace Kosova by měl být bývalý záložník Kujtim Shala. Někdejší hráč Dinama Záhřeb a několika německých klubů v současnosti vede v kosovské lize mužstvo KF Priština. První zápas s národním týmem by Shala chtěl sehrát s výběrem další bývalé země jugoslávské federace Chorvatskem.

Článek

"To by byl ideální začátek. S šéfem chorvatského fotbalu Vlatkem Markovičem máme skvělé vztahy, věřím, že se to může povést," řekl chorvatskému listu Tportal Shala den poté, co Kosovo vyhlásilo nezávislost. Jeho nástup do funkce ještě musí být potvrzen.

Třiačtyřicetiletý rodák z Prizrenu se může postarat o unikátní zápis do historie. V říjnu roku 1990 totiž jako hráč nastoupil v prvním utkání chorvatské reprezentace, nyní může být u další historické premiéry.

Shala lituje, že nebude moci sestavit nejsilnější možný výběr, protože někteří kosovští fotbalisté již nastupují za reprezentace jiných zemí. "Třeba kapitán Marseille Lorik Cana se rozhodl hrát za Albánii, s tím už nic nenaděláme," uvedl.

Předsedou kosovské fotbalové federace by se měl stát Fadil Vokrri, bývalý hráč Partizanu Bělehrad či Fenerbahce Istanbul, jenž reprezentoval Jugoslávii.

Reklama

Související témata: