Hlavní obsah

Ostravský fotbalový chuligán zranil v Liberci muže

LIBEREC

Fotbalového chuligána z Ostravy, který udeřil do obličeje muže z Liberce, zatkli policisté před pondělním prvoligovým utkáním mezi Slovanem a Baníkem. Muž, napadený poblíž stadiónu U Nisy, utrpěl drobné zranění. Záchranná služba ho ošetřila na místě a nebylo nutné ho převážet do nemocnice. ČTK to dnes řekla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Článek

"Útok vyšetřujeme jako přestupek proti občanskému soužití. Pachateli hrozí pokuta až tři tisíce korun," dodala Suchánková. Před zápasem zadrželi policisté kvůli narušování veřejného pořádku šest ostravských chuligánů a uložili jim pokuty do 1000 korun. Výtržníci kromě jiného povalovali popelnice. Na stadionu U Nisy fanoušci Baníku nenapáchali žádné škody.

Na zápas dorazilo asi 400 ostravských příznivců, asi polovina z nich vlakem. Liberecké policisty posílilo několik desítek kolegů z Ústí nad Labem, Mostu, Děčína, Jablonce nebo z Litoměřic. Na bezpečnost v okolí stadiónu a na něm dohlíželi také takzvaní těžkooděnci z pořádkové jednotky. Střežili rovněž vchodové dveře do prodejny potravin nebo do restaurace v těsném sousedství stadiónu, kde se odpoledne pohybovala řada namol opilých ostravských chuligánů.

"Šlo o rizikový zápas. V minulosti jsme měli s fanoušky Baníku velké problémy, tentokrát se ale nic vážného nestalo," konstatovala Suchánková. Pondělní utkání sledovalo přes 4100 diváků.

Při finále Poháru ČMFS mezi Spartou Praha a Baníkem v květnu 2006 zničili na stadiónu v Liberci fanoušci Ostravy vybavení za 1,2 miliónu korun. Bezprostředně po utkání zatkli tehdy policisté čtyři fanoušky podezřelé z ublížení na zdraví, útoku na veřejného činitele nebo výtržnictví.

Reklama