Hlavní obsah

Kraje a kluby chtějí změny

Krajské fotbalové svazy a většina klubů v ČFL a divizích, řízených komisí pro Čechy, jejímž šéfem je Rostislav Votík, chtějí zlepšení komunikace s touto komisí, změny v jejím složení a jinou strukturu soutěží. V tomto duchu předali Výkonnému výboru ČMFS návrh, o němž chtějí diskutovat. Zástupci krajů a klubů o tom informovali ve středu v Praze.

Článek

„Výkonný výbor by se jím měl zabývat na svém jednání 29. února,“ řekl jeho člen a šéf pražského fotbalu Václav Chvála s tím, že jde o lepší návaznost ve všech oblastech fotbalu od krajů po první ligu. Kluby by měly mít také větší odpovědnost i pravomoci.

Podle návrhu by měl být valnou hromadou volen předseda Řídící komise fotbalu v Čechách, což je Votík. Voleni by měli být i její členové, jako je tomu na Moravě, a nikoliv, aby členy orgánu byli předsedové komisí rozhodčích, delegátů, disciplinární a sportovně technické.

Místo B-týmů farmy

„Fotbal v Čechách řídí komise rozhodčích, ta řídící se sešla za dva a půl roku třikrát,“ dodal středočeský šéf Josef Hadraba. V návrhu také je, aby byli stávající šéfové komisí odvoláni a dočasně, než budou náležitě upraveny stanovy, komise vedli a byli členy řídícího orgánu pro Čechy Josef Hadraba (STK za Nikodéma), Václav Hartman (rozhodčí za Kohouta) a Václav Severýn (delegátů za Urbana), zůstal by jen šéf disciplinárky Ivo Pařík.

Vzhledem k vyššímu počtu klubů v Čechách by měly vzniknout dvě skupiny ČFL a z nich dva postupující do druhé ligy. Místo prvoligových B-týmů by byly farmy. Divize by měly být čtyři, s centrální pražskou a středočeskou, aby se šetřily i finanční prostředky.

Reklama