Hlavní obsah

Beckham zařídil pro Galaxy třetí místo na turnaji v Honolulu

HONOLULU

Anglický fotbalista David Beckham byl ústřední postavou Los Angeles Galaxy při vítězství 2:1 nad FC Sydney. Dvaatřicetiletý záložník se přesnými přihrávkami připravil oba góly celku zámořské MLS a výrazně tak přispěl k zisku třetího místa na čtyřčlenném exhibičním turnaji v Honolulu.

Článek

Ze spolupráce s anglickým reprezentantem vytěžil první gól zápasu už ve 3. minutě Ely Allen, který se trefil levačkou po Beckhamově dlouhém centru. Australskému celku se podařilo vyrovnat těsně tři minuty před přestávkou, když se trefil Brendan Renaud. V samém závěru prvního poločasu ale opět zaúřadovala anglická hvězda. Její nízký centr brankář Sydney Ivan Necevski neudržel a míč do sítě pohotově dorazil Josh Tudela.

"Zdá se, že pravačka pořád funguje," pochválil svůj výkon Beckham. "Přesně to je moje práce - připravovat pro spoluhráče šance. Rád přihrávám a dneska jsem si připsal dvě asistence, takže to byl dobrý zápas," dodal bývalý hráč Manchesteru United a Realu Madrid.

Z triumfu na havajském turnaji se radovali fotbalisté Gamby Ósaka, kteří ve finále rozstříleli 6:1 Houston Dynamo. Hvězdou zápasu byl brazilský střelec Bare, který dal čtyři branky.

Reklama

  Dortmund - Atlético dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. Atlético
Dortmund vs. Atlético
Dortmund
Atlético
  Barcelona - PSG dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. PSG
Barcelona vs. PSG
Barcelona
PSG