Hlavní obsah

Fotbalisté Iráku přišli o trenéra, odmítl odjet do Kurdistánu

BAGDÁD

Jen pět měsíců vydržel na lavičce irácké fotbalové reprezentace trenér Egil Olsen. Vedení svazu norského kouče v neděli odvolalo, protože odmítl přicestovat do Kurdistánu, kde měl tým nečekaných asijských šampiónů naplánovanou přípravu. Dočasným trenérem byl jmenován Adnan Hamád, trenér jordánského celku Al Faisalj.

Článek

"Trenér nám oznámil, že norská vláda mu nedovolí odcestovat do Kurdistánu. Proto jsme ho jednohlasně odvolali," citovala agentura Reuters viceprezidenta svazu Básima Rubaje, který si také postěžoval, že Olsen nedokázal přilákat k národnímu týmu sponzory z Norska.

Posledním zápasem severského kouče na lavičce Iráku, který z bezpečnostních důvodů hraje zápasy mimo území země a národní tým je složen výhradně z hráčů působících v zahraničí, byla remíza v kvalifikaci mistrovství světa 2010 s Čínou v Dubaji.

Olsen loni v září u týmu nahradil Brazilce Jorvana Vieiru, který navzdory nečekanému úspěchu na asijském šampionátu, jenž udělal z hráčů národní hrdiny, odmítl kvůli chaosu v iráckém fotbale v angažmá pokračovat.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín