Hlavní obsah

Japonský fotbalový Superpohár skončil skandálem

Skandálem a vtrhnutím stovky rozzlobených fanoušků na hřiště skončil zápas japonského fotbalového Superpoháru mezi druholigovým Sanfrecce Hirošima a vítězem nejvyšší soutěže Kašimou Antlers. Postaral se o to rozhodčí, který v úvodním duelu nové sezóny neuznal Kašimě dva góly, těsně před rozhodujícím penaltovým rozstřelem jí vyloučil brankáře a jednoho hráče a při rozstřelu nechal Hirošimu dvě zahozené penalty opakovat. Druholigový tým nakonec vyhrál 4:3.

Článek

"Žádám vysvětlení," řekl brazilský kouč Kašimy Oswaldo Oliveira. "Něco takového jsem neviděl. Byli jsme okradeni o titul," uvedl s tím, že bude po svazu vyšetření celé záležitosti.

Kašima se dostala rychle do vedení 2:0 a pokud by sudí Masaku Jemoto uznal následující dva góly, soupeř by neměl nejmenší šanci. Hirošimě se ale podařilo snížit, když se v 81. minutě prosadil z opakované penalty Tacušiko Kubo a v nastavení druholigový celek vyrovnal. To rozlítilo hirošimské hráče natolik, že za protesty dostali červenou kartu brankář Hitoši Sogahata a Masaki Čugo.

Jemoto úřadoval i v penaltovém rozstřelu, ve kterém nechal hirošimské hráče opakovat dvě neproměněné penalty, což rozlítilo fanoušky Kašimy a po utkání vtrhli na hřiště. V nastalé vřavě byl ještě vyloučen obránce Go Oiwa.

Reklama

Související témata: