Hlavní obsah

Íránskou fotbalovou reprezentaci údajně povede Daeí

Trenérem fotbalistů Íránu se nakonec nestal Španěl Javier Clemente, ale slavný kanonýr Alí Daeí. Informoval o tom šéf íránské fotbalové federace Ali Kafašian jen krátce poté, co jeho zástupce Mehdi Tádž prohlásil, že vedením mužstva byl pověřen Afšin Kotbi.

Článek

Rekordman v počtu reprezentačních branek Daeí k týmu přijde od prvoligového celku Sajpa Teherán. Někdejší kanonýr Bayernu Mnichov, který loni ukončil kariéru, nastřílel ve 149 mezistátních utkáních 109 branek.

Nejasnosti kolem obsazení íránské lavičky odstartoval někdejší trenér španělské a srbské reprezentace či Atlétika Madrid Javier Clemente. Sedmapadesátiletý odborník měl tým v kvalifikaci vést, odmítal však přistoupit na podmínku, aby během angažmá bydlel v Íránu. Přestože s tím později souhlasil, národní federace podle íránské agentury ISNA jmenovala trenérem osmatřicetiletého Daeího.

Írán vstoupil do bojů o šampionát v Jihoafrické republice remízou se Sýrií a v nejbližších kvalifikačních zápasech ho čekají Kuvajt, Sýrie a Spojené arabské emiráty.

Reklama

Související témata: