Hlavní obsah

Mourinho se chce vrátit příští rok, uvažuje o Itálii a Španělsku

Portugalec José Mourinho se chce do světa velkého fotbalu vrátit v příštím roce a trénovat v Itálii nebo ve Španělsku. Bývalý kouč londýnské Chelsea to řekl ve čtvrtečním vydání listu Gazzetta dello Sport a dodal, že jeho dlouhodobým cílem je portugalská reprezentace.

Článek

V rozhovoru pro italský odborný deník Mourinho prohlásil, že letos návrat k trénování neplánuje. "Teď studuji, ale v příštím roce, proč ne," poznamenal. Nejbližší angažmá si představuje v Itálii nebo ve Španělsku. "Pak bych se chtěl vrátit do Anglie a kariéru ukončit u portugalské reprezentace," uvedl.

Podle médií by Mourinho mohl zamířit do Barcelony nebo do AC Milán. Současní trenéři těchto mužstev Frank Rijkaard respektive Carlo Ancelotti jsou totiž kvůli současným výsledkům pod značným tlakem. Podle jiných spekulací by mohl převzít milánský Inter; to sám Mourinho odmítl, nicméně připustil, že si majitele klubu Massima Morattiho velmi váží. "Nikdy jsem s ním ale nemluvil," dodal.

Pětačtyřicetiletý Mourinho, který v roce 2004 vyhrál Ligu mistrů s Portem a v anglické Premier League poté získal na lavičce Chelsea dva mistrovské tituly, odešel z londýnského celku loni v září. Tehdy vyvrcholily jeho neshody s ruským majitelem klubu Romanem Abramovičem.

V prosinci se pak o Mourinhovi hovořilo jako o favoritovi na post trenéra anglické reprezentace. Kontroverzní portugalský kouč sice s představiteli národní asociace jednal, nakonec ale vydal prohlášení, že se o místo ucházet nebude.

Reklama