Hlavní obsah

Nad investorem nového stadiónu Slavie visí hrozba konkurzu

PRAHA

Firma E Side Property, která je investorem stavby budoucího slávistického stadiónu, možná půjde podle serveru Ekonom.cz do konkurzu. V českých denících se objevil inzerát, v němž "se hledají další věřitelé společnosti za účelem společného postupu směřujícího k podání insolvenčního návrhu".

Článek

Podle informací týdeníku Ekonom hledá další věřitele společnost Arcadis, která patří ke špičce v oblasti řízení stavebních projektů, poskytuje poradenství investorům ve stavebnictví a další služby. Arcadis ale s médii komunikuje pouze prostřednictvím své advokátní kanceláře. "Nějaké reakce z trhu již máme, ale jsem zavázán mlčenlivostí," řekl Ekonomu advokát Daniel Chamrad, který věřitele E Side Property zastupuje.

Věřiteli, který s E Side Property spolupracoval na projektu stadiónu, nyní došla trpělivost. Podle něj firma, jejímž ředitelem je bývalý dlouholetý šéf Slavie Vladimír Leška, dlouhodobě neplnila peněžité závazky a proto se rozhodl k takovému kroku - je to prý už zřejmě jediná reálná možnost, jak docílit úspěchu a vyřešení celé situace.

Insolvenci E Side vylučuje

"Insolvenci kategoricky vylučujeme. Najít věřitele, který by se připojil k Arcadisu, bude velmi složité - nikdo takový není," řekl Kliment pro Sport.cz. E Side Property podle něj o sporné pohledávce jedná s věřitelem již měsíce a celou věc řeší její právní oddělení.

Společnost mimo jiné zvažuje žalobu pro pomluvu. "E Side si zakládá na korektních vztazích se svými partnery a na plnění svých závazků. Tento způsob řešení sporné položky považujeme za velmi nešťastný," doplnil Kliment.

Reklama

Související témata: