Hlavní obsah

Ghanského fotbalistu napadli v Srbsku fanoušci jeho klubu

Ghanský fotbalista Solomon Opaku se stal v Srbsku obětí rasistického útoku. Dvacetiletého hráče napadli po sobotním zápase paradoxně příznivci klubu Borac Čačak, kde je na zkušebním angažmá.

Článek

Podle dnešního vydání listu Sport zaútočilo na Opaka deset mužů. Šest z nich bylo zatčeno, přičemž čtyři násilníci byli obviněni z etnického a rasistického útoku.

"Vracel jsem se s dvěma přáteli do hotelu a najednou jsem dostal ránu do zátylku. Myslel jsem si, že je to nějaký vtip, ale když jsem se otočil, viděl jsem skupinu fanoušků Boracu, kteří do mě začali kopat a křičeli, že nesnášejí černochy," řekl listu Opaku, jehož od větších zranění uchránili přátelé a policista. "Chci se vrátit domů, jak nejrychleji to půjde," dodal Ghaňan.

Opaku není prvním Afričanem, jenž čelil útokům tvrdého jádra Boracu. Před dvěma lety opustil klub po verbálních rasistických urážkách Mike Tamwanjira ze Zimbabwe.

Minulý rok dostal srbský svaz pokutu 100 000 švýcarských franků za rasistické projevy fanoušků i fotbalistů během utkání s Anglií na červnovém mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let.

Reklama

Související témata: