Hlavní obsah

Za 80 zraněných na fotbale v Kolumbii může zřejmě žárlivec

CALI /KOLUMBIJE

Za hromadné násilnosti na fotbalovém zápase v Kolumbii, při nichž bylo zraněno 83 lidí, mohla podle policie možná žárlivosti jednoho z fanoušků. Muž prý neunesl, že jeho přítelkyně flirtovala s někým jiným.

Článek

"Je to jedna z teorií. Ale když se na jednom místě sejde tolik lidí, kteří pijí alkohol a vyhledávají rvačky, dá se těžko říct, jaká událost to přesně opravdu rozpoutala," řekl sportovní sekretář města Cali Diego Cardona agentuře AP.

Násilí propuklo v ochozech stadiónu v 65. minutě derby mezi týmy America de Cali a Deportivo. Paradoxně se mezi sebou začali prát členové fanklubu Ameriky zvaného Red Barons. Rvačky se postupně přenesly i na hřiště a ven ze stadiónu pro 40 tisíc lidí do ulic města. Rozhodčí zápas v 82. minutě předčasně ukončil za stavu 1:0 pro domácí.

Policie proti násilníkům zasáhnou i za pomoci slzného plynu. Jednoho z policistů fanoušek třikrát bodl nožem, za informace vedoucí k dopadení útočníka byla vypsána odměna 5000 dolarů. Zraněno bylo celkem šest policistů a také jedna těhotná žena. Americe hrozí uzavření stadiónu na dva zápasy.

Tresty za skandální průběh zápasu už vynesl fotbalový svaz. Kouč domácího týmu Diego Umana, jenž v mele udeřil pěstí svého trenérského kolegu Daniela Carrena, nesmí na lavičku v jedenácti zápasech. Uruguayec Carrena vynechá dva duely.

Reklama

Související témata: