Hlavní obsah

Kalouda je v Moskvě, s CSKA podepíše pětiletou smlouvu

Fotbalový záložník Luboš Kalouda je blízko odchodu z 1. FC Brno. Tahanici o vicemistra světa do 20 let nejspíše vyhraje ruský CSKA Moskva, který by měl Kaloudu koupit za částku přesahující 130 miliónů korun. Sport.cz to v úterý potvrdil hráčův manažer Pavel Zíka s tím, že přesná suma nebude zveřejněna.

Článek

Dvacetiletý hráč je již s aktuálně třetím celkem ruské nejvyšší soutěže dohodnut na pětileté smlouvě do roku 2012 a nyní se v Moskvě dolaďují detaily. „Kalouda je již dnes v Moskvě se zástupcem naší firmy a nejpozději zítra podepíše smlouvu,“ řekl pro Sport.cz Zíka. V ruské lize totiž přestupní okno končí ve středu 12. března.

V ruském deníku Sport-Express se v pondělí objevila spekulace, že Kalouda nehrál ligový zápas proti Olomouci z důvodu, že byl na zdravotní prohlídce u mnichovských specialistů, v Brně však tuto zprávu dementovali a manažer Zíka se k této otázce nechtěl vyjadřovat.

O Kaloudu dříve projevily zájem velkokluby jako Juventus Turín či Newcastle United. Jednání však ztroskotala na přestupní částce, kterou požadovalo vedení Brna. 130 miliónů nenabídl italský ani anglický celek.

Reklama