Hlavní obsah

Předseda ČMFS Mokrý: Máme odpovědi na všechny otázky

VÍDEŇ

Spokojenost s průběhem dvoudenního workshopu účastníků fotbalového mistrovství Evropy, který ve čtvrtek v poledne skončil ve Vídni, vyjádřil v rozhovoru pro ČTK předseda ČMFS Pavel Mokrý. Zdůraznil, že česká delegace dostala odpovědi na všechny své otázky a v tuto chvíli nemá žádné nejasnosti.

Článek

Workshop, na němž se poprvé a naposledy sešli nejvyšší představitelé fotbalových svazů i trenéři národních mužstev ze zemí, jež se zúčastní v červnu finálového turnaje Eura 2008 v Rakousku a Švýcarsku, byl věnován především organizačním a logistickým otázkám. V jeho úvodu pak byla podepsána Antidopingová charta, vyhlášena kampaň "Respekt" zaměřená na korektní chování fanoušků a slavnostně otevřena první část takzvaného Chodníku slávy u Happelova stadiónu ve Vídni.

"Žádný problém nenastal, dohodli jsme se ve všech otázkách, případně upřesnili některé dosavadní nejasnosti. Schůzka tedy splnila naprosto svůj účel," konstatoval Mokrý. Dodal, že rozsah projednávaných okruhů byl velmi široký a čeští účastníci jednotlivých panelů budou muset ještě na zvláštní poradě všechny výsledky společně posoudit.

"Ale nemám žádné signály o tom, že by v něčem vyvstal nějaký problém. A pokud se v budoucnu ještě něco objeví, odnášíme si potřebné kontakty a víme, kde se na které otázky ptát," dodal Mokrý.

Delegace řešila otázku, kde a v jaké výši bude platit daň

Nejsložitější podle něj byly záležitosti finanční. Česká delegace například řešila otázku, kde a v jaké výši bude platit daň z přidané hodnoty z příjmů, které si mužstvo svým vystoupením na Euru vydělá. "Ujasnili jsme si, že rozhodující je místo, kde bude tým ubytován. A tak budeme platit DPH v Rakousku podle rakouských zákonů, i když základní skupinu hrajeme ve Švýcarsku. UEFA přitom potvrdila již dříve známé výše odměn pro mužstva podle dosažených výsledků," řekl šéf ČMFS.

Také pokud jde o ubytování, o němž se spekulovalo, že je výrazně dražší než český svaz předpokládal, došlo podle Mokrého k vyjasnění podmínek. "Byli jsme zařazeni do stejné kategorie jako všichni ostatní a ceny odpovídají významu akce," uvedl.

Reklama

Související témata: