Hlavní obsah

Fotbalista Zbyněk Pospěch měl u Brna autonehodu

Český fotbalista Zbyněk Pospěch měl v neděli ráno v Brně autonehodu, po níž se odmítl podrobit zkoušce na přítomnost alkoholu v krvi. Podle policie havaroval útočník Artmedie Petržalka patrně kvůli vysoké rychlosti a nejspíš řídil pod vlivem alkoholu.

Foto: čtk

Zbyněk Pospěch (vpravo) v severočeském derby ještě v barvách Liberce

Článek

Pospěch se vracel po vyhraném utkání jeho týmu domů, po výhře ale oslavoval zřejmě trochu více než bylo zdrávo, podle svědků nehody, při které Pospěch téměř zlikvidoval svoje auto, byl fotbalista evidentně opilý.

Nedaleko sjezdu z dálnice v Hněvkovského ulici Pospěch narazil do svodidel. "Odmítl odběr krve i tester, takže jsme zahájili správní řízení," řekl ČTK policejní operační důstojník.

Podle generálního manažera Artmedie Petra Kašpara vyvázl fotbalista z nehody zřejmě nezraněn. "Podle informací, co mám, by se měl počátkem týdne zapojit do klubové přípravy," řekl ČTK v telefonickém rozhovoru Kašpar. Funkcionář nechtěl předjímat, jak klub na incident zareaguje. "S hráčem jsem ještě ani nemluvil," uvedl Kašpar.

Více informací zatím neměl ani Julius Kramarič, právní zástupce hráčské agentury Sport Chovanec, jež fotbalistu zastupuje. "S hráčem jsem dosud nemluvil, ale doslechl jsem se, že způsobil nehodu pod vlivem alkoholu," řekl ČTK Kramarič.

Podobně později reagoval také Ondřej Chovanec. "Naše agentura už dlouho hráče ani zastupovat nebude. Za měsíc vyprší vzájemná smlouva a hráči jsme již před časem oznámili, že ji nehodláme prodloužit," uvedl hráčský agent.

Někdejší opora Slovanu Liberec Pospěch strávil poslední sezónu v Norsku, kde s klubem Odd Grenland sestoupil do druhé ligy. V zimě přestoupil do Artmedie, která bojuje o slovenský titul. V sobotu byl Pospěch jedním z hlavních strůjců výhry bratislavského klubu 2:0 v Trnavě, kde vstřelil druhý gól. Petržalka má na druhém místě tabulky jednobodovou ztrátu na vedoucí Žilinu.

Reklama