Hlavní obsah

Zidane je přesvědčený, že Ronaldo se po zranění vrátí k fotbalu

Legendární Zinédine Zidane je přesvědčený, že jeho někdejší spoluhráč z Realu Madrid Ronaldo se po vážném zranění levého kolena vrátí k fotbalu. Jednatřicetiletý brazilský útočník si v polovině února přetrhl vazy, podrobil se operaci a mimo hru bude asi osm měsíců.

Článek

"Ronaldo už v roce 2002 ukázal, že dokáže překonat těžké situace. Tehdy mu operovali pravé koleno a on pak byl nejlepším střelcem na mistrovství světa. Proto se mu říká El Fenómeno," řekl Zidane agentuře AP při slavnostním otevírání sportovní školy v Sao Paulu.

Ronaldo před šesti lety po vážném zranění osmi góly pomohl Brazílii k pátému titulu mistrů světa. "Pelé si to sice nemyslí, ale já věřím, že to Ronaldo může znovu dokázat," dodal bývalý francouzský reprezentant, který ukončil kariéru po světovém šampionátu v roce 2006. Legendární Brazilec v sobotu prohlásil, že útočník AC Milán se už k fotbalu nevrátí.

Ronaldo se zranil 13. února v utkání proti Livornu. Držitele Zlatého míče z let 1997 a 2002 zranění sužují stále více, v této sezoně odehrál jen dva ligové zápasy. Lékař Brazilské fotbalové federace Bernardo Santi krátce po posledním Ronaldově zranění prohlásil, že jeho opakované problémy s koleny mohou souviset s užíváním anabolických steroidů, které mu prý podávali v roce 1994 během působení v Eindhovenu. Ronaldovi proto podle něj zmohutněly svaly, aniž by tomu odpovídal stav šlach, a tak je nyní mnohem náchylnější ke zraněním.

Reklama