Hlavní obsah

Kvalifikace MS 2010 se bude hrát také v Brně a Edenu

Výkonný výbor Českomoravského fotbalového svazu na svém středečním zasedání schválil místa konání domácích utkání při kvalifikaci na MS 2010. Čeští reprezentanti odehrají dva duely na Letné, po jednom v Brně, Teplicích a Edenu. VV ČMFS také informoval, že na základě soudního rozhodnutí jsou od 26. února zbaveni funkce členové Odvolací a revizní komise Ondřej Lněnička a Radek Dvořák, jejichž zvolení bylo proti stanovám ČMFS a zákonům.

Článek

Celkem v pěti utkáních se reprezentace České republiky představí během kvalifikace na světový šampionát 2010 na domácí půdě. První zápas na domácí půdě odehrají reprezentanti v Teplicích 15. října se Slovinskem. V roce 2009 potom prestižní duel Česko - Slovensko shlédnou první dubnový den fanoušci na pražské Letné. Vidět hráče se lvíčkem na prsou budou moci i fanoušci v Brně, kde se 9. září představí další známý soupeř z poslední evropské kvalifikace - San Marino.

Desátého října se o body do tabulky budou bít Poláci v Edenu a kvalifikační vystoupení na domácí půdě uzavřou reprezentanti o čtyři dny později proti Severnímu Irsku opět na Letné.

Novináři se na středeční tiskové konferenci na Strahově také dozvěděli datum pro finále Poháru ČMFS, které se uskuteční 13. května pravděpodobně na nově otevřeném stadiónu v Edenu.

Lněnička a Dvořák končí v ORK

Výkonný výbor se také ve středu dozvěděl fakt, že soud pro Prahu 1 shledal zvolení Ondřeje Lněničky do Odvolací a revizní komise v rozporu se stanovami ČMFS a funkcionář Bohemians Praha bude tedy muset svou pozici opustit. Spolu s ním z komise musí odejít i Radek Dvořák. „ČMFS byl doručen rozsudek ohledně žaloby, ve které soud rozhodl, že volba ORK byla v rozporu se stanovami ČMFS a zákony,“ řekl člen Legislativní rady ČMFS Petrásek s tím, že žalovanou stranou byl právě svaz, žalobcem potom TJ Záblatí.

„Na základě soudního rozhodnutí končí zmiňovaní k datu 26. února 2008 ve svých funkcích. Na jejich pozice nastoupí Adam Vážanský a Jiří Volný,“ dodal Petrásek. Právě Volný byl šéfem ORK v minulém funkčním období a v minulosti byl kvůli potížím se zákonem dokonce pět měsíců ve vazbě. "Podle našich informací je ale nyní na svobodě a musí se na něj pohlížet jako na nevinného,“ uzavřel tuto záležitost Mokrý.

Reklama