Hlavní obsah

Rozzuření fanoušci způsobili v Argentině ukončení zápasu

V argentinské lize zůstal v sobotu kvůli řádícím fanouškům nedohrán zápas mezi Racingem a Estudiantes. Domácí příznivci předposledního týmu tabulky neunesli výroky rozhodčího, který během sedmi minut vyloučil tři jejich hráče a neuznal gól. V 77. minutě diváci zasypali hřiště světlicemi a těm nejradikálnějším se podařilo na planoucí trávník vtrhnout přes ochranné ploty. Rozhodčí musel zápas ukončit za stavu 2:1 pro soupeře.

Článek

Události v přístavním městě Avellaneda v provincii Buenos Aires jsou dalšími ze série násilností, ke kterým na stadionech v jihoamerické fotbalové velmoci došlo za poslední týden. Smutným vrcholem byla minulou sobotu násilná smrt příznivce Vélezu Sársfield, který byl zastřelen cestou na zápas se San Lorenzem. V pondělí byl další fanoušek pobodán při bitkách mezi příznivci Boky Juniors a 176 osob bylo zatčeno.

V sobotu se situace vyhrotila poté, co v rychlém sledu uviděli druhé žluté karty a vzápětí červené Matias Sanchez, Adrian Bastia a Maxi Moralez. Poslední z nich za ruku, kterou si podle rozhodčího pomohl při vstřelení vyrovnávacího gólu.

Reklama

Související témata: