Hlavní obsah

Romário definitivně končí s fotbalem

RIO DE JANEIRO

Legendární brazilský fotbalista Romário definitivně končí s hráčskou kariérou. V neděli vyprší dvaačtyřicetiletému kanonýrovi jeho současná smlouva s týmem Vasco da Gama a mistr světa z roku 1994 oznámil s konečnou platností, že novou nepodepíše a ani nebude hledat angažmá u konkurence. Fotbalovým profesionálem byl Romário 27 let.

Článek

"Už nebudu hrát, nemám na to fyzičku. Je konec. Chci být se svými dětmi a hodně cestovat, to mi stačí ke štěstí," oznámil brazilským médiím Romário.

Bývalý hráč PSV Eindhoven, Barcelony či Valencie v posledních měsících poutal pozornost především svou snahou o vstřelení 1000. gólu v kariéře. Loni v květnu se ho dočkal, v počtech se však vždy odvolával na své vlastní statistiky. Poslední zápas odehrál Romário na začátku listopadu, nedlouho poté ale dostal distanc za nález dopingové látky při říjnové kontrole.

Podle jeho vysvětlení zakázanou látku obsahoval prostředek, který užíval proti vypadávání vlasů. I tak mu byl udělen zákaz startů na 120 dnů do 19. dubna a spekulovalo se, že s takovým způsobem ukončení kariéry se Romário nesmíří a ještě se k fotbalu vrátí. V únoru jej každopádně brazilský soud osvobodil. "Už je to dlouho, co jsem naposledy hrál zápas, a tím to pro mě skončilo. Rozhodl jsem se sám," dodal Romário.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín