Hlavní obsah

Beckhamovi začala druhá sezóna v MLS debaklem

NEW YORK

David Beckham a jeho tým Los Angeles Galaxy zažili hrubě nevydařený start do nové sezóny zámořské fotbalové ligy MLS. Anglický reprezentant dovedl jako kapitán mužstva kalifornský celek k debaklu 0:4 na hřišti Colorada. Hořkou ligovou premiéru u týmu zažil na lavičce Galaxy i nizozemský trenér Ruud Gullit.

Článek

Na vyprodaném stadionu v Commerce City hosté vybouchli v závěrečné půlhodině, na jejímž počátku byla sporná penalta. Hosté se přestali koncentrovat na hru a inkasovali ještě další dva góly, závěr navíc dohrávali bez vyloučeného Abela Xaviera, který urazil rozhodčího. V nastavení ke všemu přišli zřejmě na dlouhou dobu o útočníka Carlose Ruize, který doplatil poškozenými vazy v koleně na hrubý faul Ciarana O'Briena, po němž rovněž následovala červená karta.

"Nebyli jsme dneska zrovna nejhbitější. Zřejmě na tom měla podíl nadmořská výška, protože jsme byli unavení," konstatoval Beckham, který se navíc potýkal i s důsledky změny časového pásma, protože ještě ve středu odehrál ve Francii 100. zápas v národním týmu. "Utkání zlomila ta penalta. Způsobila trochu chaos a my nějak ztratili hlavu," dodal Gullit.

Propadákem skončila ligová premiéra i pro mistrovský Houston, který v bostonské repríze finále podlehl 0:3 domácímu New Englandu.

Fotbalová MLS:
Columbus - Toronto 2:0, Real Salt Lake - Chicago 1:1, New England - Houston 3:0, Kansas City - DC United 2:0, Colorado - Los Angeles 4:0.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň