Hlavní obsah

V pražské O2 Areně bezpečnost fanoušků vyřešili

Přítomnost policistů na fotbalových stadiónech vidí jako důležitou i generální ředitel Sazky Aleš Hušák. „Před lety jsme byli kritizováni za přísná bezpečnostní opatření a detekční rámy v O2 Areně. Čas ukázal prozíravost tohoto kroku. Návštěvníci si zvykli, cítí se bezpečně a nejsou problémy. Pořadatelé situaci zvládají, a to je na akcích přítomna i policie,“ řekl deníku Právo Hušák.

Foto: www.cz.o2.com

Vysočanská O2 Aréna

Článek

„Pokud ministr vnitra říká, že policie na stadiónech být nemá a kluby si mají pořádek zajistit samy, pak by ale museli mít pořadatelé a bezpečnostní agentury kompetence podložené zákony. Jinak sice mohou vyvést toho, kdo dělá nepořádek nebo něco ničí, ale případný soud prohrají. Legislativní možnosti jsou v tomto směru nulové, přitom v zahraničí existují příklady. Nejkonkrétnější to je v Anglii,“ dodal Hušák.

Podle něho jsou prevence a legislativa na prvním místě v boji proti chuligánům na fotbalových stadiónech. „Kladu si otázku, proč policie hlídá nebo monitoruje například akci neonacistů v uzavřeném prostoru a nenechá to na jejich pořádkové službě… Na stadiónu hrozí ještě větší nebezpečí. V řešení problému bezpečnosti hodně zaspalo vedení ČMFS. Už dávno mohlo přes některého poslance například předložit návrh zákona, který by problém řešil,“ zdůraznil.

Reklama