Hlavní obsah

Hokejisté Švédska mají v nominaci na EHT v Liberci pětici z NHL

STOCKHOLM

Pět hráčů z NHL mají v nominaci na turnaj o Pohár České pojišťovny hokejisté Švédska. Kouč Bengt-Ake Gustafsson může v závěrečném dílu Euro Hockey Tour využít služeb gólmana Los Angeles Erika Ersberga, obránců Nicklase Wallina z Caroliny, Alexandera Edlera z Vancouveru, Antona Stalmana z Toronta a Roberta Nilssona z Edmontonu.

Článek

Největší zkušenosti mezi zámořskými posilami má třiatřicetiletý Nicklas Wallin, který v roce 2006 vyhrál s Carolinou Stanleyův pohár. Jednadvacetiletí beci Edler a Stralman z Toronta naopak budou muset své kvality teprve ukázat, stejně jako o dva roky starší útočník Nilsson. Gólman Ersberg už je ostřílenějším hokejistou.

V kádru, v němž chybějí finalisté švédské ligy z Linköpingu a HV 71, je ještě jeden krajánek - útočník Nils Ekman z Chimiku Moskevská oblast. Zbývající hráči působí v domácí soutěži a největší zastoupení má s pěti hokejisty Timra.

Švédové vstoupí do turnaje ve čtvrtek od 17:30 proti České republice. V sobotu v poledne je čeká Rusko a o den později ve stejný čas severské derby s Finskem. Švédové jsou po třech turnajích evropské tour poslední s devíti body, na třetí Česko ztrácejí bod a mají ještě teoretickou naději na druhé místo, protože na Finy mají pětibodové manko.

Nominace hokejistů Švédska na turnaj o pohár České pojišťovny v Liberci:
Brankáři:
Daniel Larsson (Djurgaarden), Erik Ersberg (Los Angeles/NHL), Johan Backlund (Timra),
obránci:
Robin Jonsson, Sany Lindström (oba Timra), Nicklas Wallin (Carolina/NHL), Petr Hallberg (MODO Hockey), Alexander Edler (Vancouver/NHL), Jonas Frögren (Färjestad), Kenny Jönsson (Rögle), Anton Stalman (Toronto/NHL),
útočníci:
Oscar Sundh, Johan Andersson (oba Timra), Patric Hörnqvist, Dick Axelsson (oba Djurgaarden), Karl Fabricius, Michael Holmqvist (oba Frölunda), Nils Ekman (Chimik Moskevská oblast/Rus.), Rickard Wallin (Färjestad), Linus Videll (Södertälje), Johan Harju (Lulea), Robert Nilsson (Edmonton/NHL), Daniel Widing (Brynäs), Fredrik Warg (MODO Hockey).

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava