Hlavní obsah

Z brazilského fotbalisty Guerreira je Polák

VARŠAVA

Polský prezident Lech Kaczyński ve čtvrtek udělil polské občanství brazilskému fotbalistovi Rogerovi Guerreirovi. Hráč Legie Varšava díky tomu bude moci reprezentovat polský národní tým na blížícím se evropském šampionátu, Poláci pak budou soupeři českého týmu v kvalifikaci o postup na mistrovství světa.

Článek

"Vítáme nového obyvatele Polska. Vítáme ho v naději na úspěch naší reprezentace. Roger je velmi populárním fotbalistou, hvězdou Legie. Přeji mu úspěch na mistrovství Evropy i v dalších zápasech," řekl Kaczyński.

Šestadvacetiletý útočník uvedl, že se bude snažit, aby na něj Poláci byli hrdí. Přiznal, že se o celé záležitosti radil se svou rodinou, která ho podpořila. Ujistil, že mu nyní nebude chybět motivace k práci pod vedením nizozemského trenéra polského národního týmu Leo Beenhakkera. "Kdybych nyní dostal nabídku od reprezentace Brazílie, odmítl bych ji," oznámil Brazilec.

Aby Guerreiro, který v Polsku působí od roku 2006, mohl hrát v barvách své nové země, musí s tím ještě souhlasit Mezinárodní fotbalová federace (FIFA).

Reklama

Související témata:
Jarosław Kaczyński