Hlavní obsah

Mokrý: Aktivity Kubíčka jsou zřejmě v rozporu se zájmy českého fotbalu

PRAHA

Předseda Českomoravského fotbalového svazu Pavel Mokrý v pátek reagoval na předčasné ukončení zasedání výkonného výboru, který musel být přerušen kvůli chování druhého místopředsedy svazu Jiřího Kubíčka. "Aktivity Mgr. Kubíčka jsou zřejmě v rozporu se zájmy českého fotbalu," stojí mimo jiné v tiskové zprávě, kterou Mokrý zaslal Sport.cz.

Článek

Jednání bylo poprvé v historii předčasně přerušeno po hodině a půl. "Jedním ze stěžejních bodů schváleného programu byly ´Podněty II. místopředsedy ČMFS J. K.,´ ve kterém měl garantovaný libovolný prostor k prezentaci svých postojů. Přesto si hned při úvodní kontrole zápisu z březnového zasedání neustále bral samovolně slovo a opakovaně se vracel k vlastní interpretaci skutečností, které v něm uvedeny nebyly. To byl hlavní důvod, proč jsem po hodině a půl toto naprosto nekonstruktivní jednání přerušil, takže o důležitých bodech programu, které nesnesou odkladu, budeme muset hlasovat per rollam (písemně pozn. red.)," stojí v prohlášení předsedy ČMFS.

Kubíček je však opačného názoru. "Nic jsem neudělal, nikoho jsem neurazil. Jen jsem kolegům položil několik otázek, na které jsem chtěl znát odpověď," řekl ve čtvrtek Kubíček. Ten se na schůzi objevil po dvaadvaceti měsících, v nichž měl zákázáno vykonávat všechny svazové funkce. Kubíček pykal za své výroky, kterými podle disciplinárky znevážil jméno ČMFS, jeho orgánů, funkcionářů a účastníků soutěží. Ředitel olomouckého klubu třeba opakovaně obviňoval svaz ze špatného hospodaření a neprůhledného vyúčtování zisku z mistrovství Evropy v Portugalsku v roce 2004.

Na záznamu schůzky byly slyšitelné slovní přestřelky

Na narychlo svolané tiskové konferenci potom pustil novinářům záznam z průběhu schůzky, na němž byly slyšitelné slovní přestřelky s dalšími místopředsedy svazu Vlastimilem Košťálem a Jaroslavem Vackem. Nahrávání, které výbor zrušil v červenci 2006, považuje Mokrý za nepřijatelné. "Takový postup je nekorektní vůči výkonnému výboru a jeho členům, vymyká se kolegiální slušnosti a standardním postupům práce tohoto vrcholného svazového orgánu, o respektování zákonů ani nemluvě. Je to bohužel zároveň výmluvné potvrzení faktu, že aktivity Mgr. Kubíčka jsou zřejmě v rozporu se zájmy české fotbalu," píše předseda.

Další zasedání je naplánováno na květen, Kubíček má v plánu pokračovat v kritice. "Dnešek proti tomu nebyl nic. Přitom nechci, aby to bylo o Kubíčkovi. Jde mi o to, aby se uvnitř svazu dodržovala určitá pravidla," řekl po čtvrtečním jednání Kubíček.

Reklama