Hlavní obsah

Nový stadión v Edenu má trávník

V pátek byla na novém stadiónu fotbalové Slavie v Edenu namontována poslední sedačka v ochozech pro 21 000 diváků a v sobotu ráno se začalo s pokládáním trávníku. V pondělí večer má být položen poslední travnatý pás.

Článek

Po následném uválcování povrchu se na novém trávníku může již za týden hrát. Slavia slavnostně otevře nový stadion ve středu 7. května večer zápasem proti anglickému Oxfordu.

Pažit vypěstovaný u Kolína nad Rýnem dopravilo do Vršovic 25 kamiónů, které přivezly celkem 450 rolí trávy. "Celkem bude položeno 8700 metrů čtverečních a už během instalace se trávník zavlažuje. Hned v úterý bude hřiště osazeno brankami," uvedl zástupce firmy Eurogreen Tomáš Štěpař, který práce řídí. Při dobré údržbě a zátěži tráva prý může vydržet až třicet let.

Jako první si zelený pažit v Edenu vyzkoušeli slávistická legenda František Veselý starší a útočník současného ligového mužstva David Střihavka. "Je to krásná tráva a jsem šťastný, že jsem se tohoto okamžiku dočkal. Slavia si rozhodně nový stadion zaslouží, čekaly na něj prakticky celé generace. Již se těším, až se na něm bude hrát doopravdy," řekl ČTK Veselý.

Reklama