Hlavní obsah

Ronaldinho může být zapleten do kauzy praní špinavých peněz

Kauza bývalého brazilského fotbalisty Ronaldinha, který je ve vazbě v Asunciónu, nabrala nový směr s podezřením na praní špinavých peněz. Vyšetřovatelé začnou prověřovat data z mobilních telefonů někdejšího nejlepšího fotbalisty světa, jeho bratra i manažera Roberta Assise a jejich případné spojení s obchodnicí, na jejíž pozvání údajně přicestovali do Paraguaye.

Foto: Jorge Adorno, Reuters

Bývalý hvězdný fotbalista Ronaldinho má problém a zůstane za mřížemi.

Článek

"Může být zapletena do plánu na praní špinavých peněz, a proto musíme prověřit všechny lidi, kteří by s tímto zločinem mohli být spojeni, včetně Ronaldinha," řekl státní zástupce Osmar Legal, jenž vyšetřování řídí. "Proto také nekompromisně trváme na tom, že zůstane ve vězení," dodal.

Někdejší hráč Barcelony a AC Milán přicestoval 6. března do Paraguaye, a přestože coby brazilský občan nepotřeboval pas, měl u sebe falešné doklady. Od zadržení, před nímž se stihl setkat s obchodnicí Dalií Lópezovou, je za mřížemi, kde může zůstat až půl roku. S žádostí o propuštění na kauci neuspěl.

"Podle naší hypotézy vyráběli falešné doklady, používali je ke vstupu (do Paraguaye) a následně je chtěli použít na nějaké obchodní účely nebo investice, které nejsou legální," řekl Legal. Ronaldinho ani jeho bratr zatím na otázku, co s falešnými pasy chtěli dělat, neodpověděli.

Reklama