Hlavní obsah

Alternativa za společné tréninky. Asociace nabízí aplikaci k individuální přípravě

Nejenže se nehraje, zrušeny jsou také společné tréninky všech týmů. Fotbalová asociace České republiky ve spolupráci se společností Sideline Sports proto nabízí v aktuální situaci v době nouzového stavu všem klubům možnost bezplatného využití licence PROFI hráče v rámci tréninkového systému XPS.

Foto: Radek Malina, Kaprun, Právo

Petr Kouba, trenér brankářů u reprezentační jednadvacítky, během tréninkového kempu v Rakousku.

Článek

Mimořádná doba přináší netradiční řešení. Systém XPS umožňuje vedení a řízení individuálního tréninku v aktuální situaci, kdy je vzhledem k okolnostem a šíření koronaviru zakázána společná sportovní příprava.

Využití licence PROFI hráče je možné zdarma nejméně do konce května, v případě potřeby bude prodlouženo na patřičné období.

„Dobře si uvědomujeme, jak současná opatření zasáhla i sportovní svět. Možnost bezplatného využití aplikace je pro naše kluby, trenéry i hráče alespoň malou náplastí a alternativou, jak v omezených podmínkách po sportovní stránce fungovat," vysvětluje Michal Jurman, tiskový mluvčí FAČR.

Expertem na tematiku XPS je v asociaci Petr Kouba, vicemistr Evropy z roku 1996.

„Kluby mají možnost přejít na vyšší úroveň programu a využít přímé komunikace s hráči, kteří zůstali doma. Nabídka je určena pro nejširší fotbalovou veřejnost," doporučuje zkušený internacionál.

Vysvětlení je jednoduché

Klub, který již systém XPS využívá, na mailovou adresu cze@sidelinesports.com napíše: „Máme zájem o PROFI licence hráčů." A Sideline Sports vše připraví, kluby budou informovány o nastavení systému. V současnosti systém XPS využívá téměř 800 domácích klubů.

Kluby, které zatím systém XPS nevyužily, mohou o licence žádat na mailu xps@fotbal.cz.

„Jsme rádi, že můžeme nabídnout fotbalistům aplikaci, díky které budou moci individuálně trénovat i v době, kdy na týmové tréninky nemohou. Trenérům jsme připraveni vše jednoduše vysvětlit tak, aby mohli být on-line s hráči po celou dobu, dokud nebudou moci opět být na společném tréninku," říká Jiří Jakoubek, country manager firmy Sideline Sports.

Reklama