Hlavní obsah

Fotbal je paralyzován, přestupy stojí. Co dělají manažeři? Práce mám i tak dost, hlásí Kisel

Praha

Pandemie koronaviru je nepříjemná pro všechny, fotbalové agenty nevyjímaje. Pokud by svět fungoval normálně, objížděl by manažer Karol Kisel ze společnosti K2K Sport Entertainment, kterou vlastní s bývalým slávistou Martinem Latkou, „ovečky" ze své stáje. Po Česku i v zahraničí. Přestože nic takového není možné, se svým parťákem se prý nenudí.

Foto: Robert Neumann, Právo

Vlastníci společnosti K2K Sport Entertainment Karol Kisel (vpravo) a Martin Latka.

Článek

Máte i vy nouzový režim?

Jde o velkou změnu, samozřejmě. Jako manažeři jsme s Latym zvyklí cestovat, monitorovat naše hráče, sledovat zápasy. To teď nelze. Ale práce je stejně dost. Hlídáme kluky, jestli jsou v pořádku, což je priorita. Podle toho, jak se cítí a co mají v dané zemi dovolené, jim organizujeme individuální tréninky.

Jakým způsobem?

Vymýšlíme tréninkové plány, aby se mohli připravovat aspoň sami, aby měli naběháno. Musíme všechno řešit individuálně, každý má z klubu jiná doporučení, jiné plány. My je doplňujeme nebo nahrazujeme svými tréninky. A také doplňujeme materiální vybavení, což se týká hlavně kopaček. Aby měli kluci všechno připravené, když se zase začne hrát.

Jak řeší situaci Jaromír Zmrhal, který působí v Brescii? V Itálii se nesmí vycházet...

Jarda má strašnou chuť si zaběhat, ale má výslovné zákazy od klubu i od nás. V Itálii hrozí nákaza všude. Provádí doma posilovací cvičení. S Brescií komunikujeme, bohužel domů do Česka Jarda odjet nesmí. Hrozila by karanténa tady, pak po návratu zase v Itálii.

Jste v kontaktu také se záložníkem Alexem Králem, který hraje ve Spartaku Moskva?

Samozřejmě. V Rusku ještě o víkendu hrál. Ale i tam se soutěž přerušila, takže s ním řešíme každý detail. Posilování, běhání, co zlepšit ve hře, jak se co nejlépe chránit.

Přestupový trh je paralyzovaný. Očekáváte, že léto bude transferově mrtvé?

Přestupy jsou všude zastavené. Všichni vyčkávají, neví se, co bude. Čeká se, jestli se sezona ještě dokončí, nebo už ne. Jednání probíhat nemůžou. V klubech nevědí, jakou soutěž budou v příští sezoně hrát, jestli budou v evropských pohárech, kolik budou mít peněz.

Pokud se pauza bude prodlužovat, kluby zřejmě budou tlačit na hráče, aby přistoupili na snížení platu. U vašich klientů jste podobné tendence nezaznamenal?

Naštěstí ne. Počítá se, že sezony by se měly dokončit. Nejhorší situace je v Itálii, ale tam jsou silné hráčské odbory. Jsme ale v kontaktu i s mladými, nadějnými hráči. Nabádáme je, aby sami trénovali a nehráli fotbal pouze na Playstationu. Řešíme dennodenně spoustu drobných věcí. Věříme, že když se začne hrát, naši kluci budou připraveni.

Reklama