Hlavní obsah

Fortuna rozbíhá projekt podpory regionálního fotbalu

PRAHA

Sázková kancelář Fortuna na čtvrteční tiskové konferenci představila nový projekt podpory regionálního fotbalu v České republice. V grantovém projetku pro kluby všech různých úrovní je do konce kalendářního roku připravena částka 5 miliónů korun. Jednotlivé kluby mohou zažádat o grant v hodnotě až 100 000 korun prakticky na cokoli.

Článek

„Odhadujeme, že průměrná částka, o kterou budou kluby žádat se bude pohybovat okolo 50 000 korun, podle mého názoru to však bude ještě méně. V systému je standardní pojistka na dokončení projektu, tzn. že klub se musí na projektu podílet minimálně 50 % z vlastních zdrojů,“ nechal se slyšet Martin Todt, generální ředitel Fortuny, která podporuje deset nejen prvoligových klubů.

Předpokládá se, že prostředky by měly být použity na rozvoj jednotlivých klubů. Například na rekonstrukci hracích ploch, zázemí či úpravy sportovních areálů. „Prvořadé pro nás je, aby byl daný projekt smysluplný,“ pokračoval Todt.

Jednotlivé projekty pak bude hodnotit speciální komise, ve které zasednou například Jan Říčka, vyhledávač talentů pro fotbalovou Chelsea, či sportovní manažer Sparty Jiří Plíšek. Přihlášky bude Fortuna přijímat do 30. června na pobočkách sázkové kanceláře a na stránkách www.ifortuna.cz. Peníze by klubům mohly začít přicházet již během srpna.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň