Hlavní obsah

Beckham se v MLS blýskl gólem ze 70 metrů

HOUSTON

David Beckham se v zámořské MLS blýskl gólem ze 70 metrů. Anglický reprezentant zpečetil skóre sobotního zápasu s Kansasem na 3:1, když se trefil do prázdné branky ve čtvrté minutě nastavení ve chvíli, kdy si soupeřův gólman ve snaze o vyrovnání naběhl při rohu před branku domácího Los Angeles Galaxy.

Článek

"Kdyby to nedal, tak je s jeho reputací v Americe konec," řekl po utkání trenér Galaxy Ruud Gullit. "To byl samozřejmě vtip. David hrál skvěle, jako správný kapitán bojoval za tým," dodal se smíchem.

Beckham se dostal v nastavení k odraženému míči na hranici velkého vápna, udělal s ním pár kroků a zhruba ze 70 metrů ho poslal do opuštěné branky. "Jedna věc je, že si vůbec všiml, že Kevin Hartman vyběhl daleko z branky. Druhá věc potom je, že se dokázal trefit z vlastní poloviny," řekl obránce Chris Klein.

"David to sice dělá desetkrát za den, takže mě to nepřekvapilo, ale stejně jsem se ho zeptal, jestli věděl, že brankář je mimo. Řekl mi, že jo, a tak dlouho mu to prý trvalo jen proto, že si potřeboval nachystat míč ke střele. Byl to prostě parádní gól," dodal.

"Já bych to nedokázal. Po zápase jsem mu řekl, že na jeho místě bych to napálil co nejdál do autu. Myslím, že soupeřovi brankáři si pro příště rozmyslí vybíhat z branky, když bude David na hřišti," přidal Landon Donovan.

Výsledky MLS:
Los Angeles - Kansas City 3:1, Columbus - New England 0:1, D.C. United - Toronto 3:2, Dallas - Real Salt Lake 2:1, Colorado - Chivas USA 1:2.

Reklama