Hlavní obsah

Brankář Kahn sehrál poslední profesionální zápas v Indii

KALKATA

Před 120 000 diváky odehrál poslední utkání profesionální kariéry německý fotbalový brankář Oliver Kahn. Jeho Bayern Mnichov se v úterý zúčastnil v rámci reklamních aktivit německé soutěže přátelského utkání v Kalkatě proti místnímu týmu Mohun Bagan FC. Favorizovaný bundesligový mistr vyhrál ve čtyřicetistupňovém horku 3:0.

Článek

Osmatřicetiletý veterán mezi tyčemi dokonce uvažoval o tom, že by šel kopat případnou penaltu, ale rozhodčí mu k tomu příležitost nedal. "Je to neobyčejný okamžik, děkuji za nádherný večer," vyjádřil své pocity do mikrofonu před diváky Kahn poté, co za aplausu přepustil místo v brance svému náhradníkovi Michaelu Rensingovi v 54. minutě. Od pořadatelů navíc dostal vicemistr světa z roku 2002 na rozloučenou pohár posetý více než osmi tisíci diamantů.

Před větší diváckou kulisou zkušený brankář bavorského týmu dosud nenastoupil. Stadión Salt-Lake v Kalkatě je nyní druhým největším na světě, kde se pořádají fotbalové zápasy. Prvenství v tomto ohledu drží stopadesátitisícový stadión v severokorejském Pchjongjangu.

Kahna čeká ještě oficiální rozlučkový zápas v mnichovské Areně 2. září, kdy se proti sobě postaví týmy Bayernu Mnichov a německé reprezentace.

Reklama