Hlavní obsah

Němci v přípravě jen remizovali, a to si ještě Bělorusové dali vlastní gól

Neúspěšnou generálku na mistrovství Evropy mají za sebou fotbalisté Německa, kteří nedokázali v Kaiserslauternu porazit Bělorusko a pouze remizovali 2:2. V přípravném utkání se přitom všechno odvíjelo podle jejich představ, po brance Kloseho a vlastním gólu Bělorusů vedli už po dvaceti odehraných minutách o dvě branky.

Článek

Po změně stran však Němci další pojistku nepřidali a naopak do té doby neškodní Bělorusové udeřili v 61. minutě, kdy se trefil Bulyga. Gólman Jens Lehmann tak po 681 minutách přišel o svou reprezentační neprůstřelnost, i tak mu patří historický rekord německého národního týmu. Dvě minuty před koncem pak vyrobil chybu, po které už nebylo pro Bulygu problém zasunout míč do branky podruhé.

Fotbalisté Japonska vyhráli domácí turnaj tří zemí Kirin Cup. Pořadatelům k tomu stačilo v dnešním druhém duelu remizovat bez branek s Paraguayí. Třetím účastníkem turnaje bylo Pobřeží slonoviny, které ve čtvrtek remizovalo 1:1 s Paraguayí a poté podlehlo 0:1 Japonsku.

Pro všechny tři země byl turnaj součástí přípravy na červnové kvalifikační utkání o postup na mistrovství světa, nicméně oba hostující výběry přijely do Asie bez svých klíčových hráčů.

Rakušané ani popáté v řadě nevyhráli

Povinnou výhru 1:0 si v přípravě připsali Poláci, kteří si do německého Reutlingenu pozvali výběr Albánie. Již v třetí minutě se trefil kapitán týmu Žurawski, další střeleckou možnost zhatila Lewandowskému tyč.

Pořádající země ME Rakousko sice ani popáté za sebou v přípravě nevyhrála, remíza s nebezpečnou Nigérií 1:1 však může dodat více optimismu do řad domácích fanoušků. Ve Štýrském Hradci dostal Rakušany do vedení Kienast ve 12. minutě, o sedm minut později ale vyrovnal Uche.

V Grenoblu nemohli dlouho Francouzi překonat obranu osmifinalisty předloňského MS Ekvádoru, až v 58. minutě rozvlnil soupeřovu síť debutant Bafétimbi Gomis, který přišel na hřiště až po přestávce. Útočník se senegalskými předky pak svůj první start za národní tým oslavil dalším gólem pět minut před koncem. Takto úspěšnou premiéru měl naposledy v reprezentačním týmu Zinédine Zidane, jenž v roce 1994 zařídil remízu 2:2 s Českou republikou.

Přípravné fotbalové zápasy:
Kaiserslautern: Německo - Bělorusko 2:2 (2:0)
Branky: 10. Klose, 20. vlastní Korytko - 61. a 88. Bulyga.
Tallinn: Estonsko - Gruzie 1:1 (0:0)
Branky: 63. Kink z pen. - 83. Kenija.
Saitama: Japonsko - Paraguay 0:0.
Podgorica: Černá Hora - Kazachstán 3:0 (3:0)
Branky: 15. a 45. Dalovič, 20. Drinčič.
Reutlingen: Polsko - Albánie 1:0 (1:0)
Branka: 3. Žurawski.
Štýrský Hradec: Rakousko - Nigérie 1:1 (1:1)
Branky: 12. Kienast - 19. Uche.
Lucemburk: Lucembursko - Kapverdské ostrovy 1:1 (0:0)
Branky: 77. Leweck - 83. Toy.
Grenoble: Francie - Ekvádor 2:0 (0:0)
Branky: 58. a 85. Gomis.

Reklama