Hlavní obsah

Portugalci nominaci nezměnili, obejdou se bez Maniche

VISEU

Kouč portugalské fotbalové reprezentace Luiz Felipe Scolari nemusel dělat na poslední chvíli žádné změny v nominaci na mistrovství Evropy a poveze 23 hráčů, kteří absolvovali závěrečnou přípravu ve Viseu. Do konečného kádru se nevešel záložník Interu Milán Maniche, jenž byl v posledních letech oporou národního týmu, ale v italském klubu se na jaře neprosazoval.

Článek

Hvězdou portugalského mužstva a celého turnaje by se měl podle papírových předpokladů stát nejlepší střelec Premier League Cristiano Ronaldo, jenž slavil s Manchesterem United vítězství v Lize mistrů i titul v Premier League.

Portugalce čeká v sobotu poslední zkouška proti Gruzii, do turnaje vstoupí o týden později utkáním s Tureckem. Ve středu 11. června hrají s Českem a skupinu zakončí v neděli 15. června duelem proti domácímu Švýcarsku.

Nominace Portugalska na ME:
Brankáři: Ricardo (Betis Sevilla), Quim (Benfica Lisabon), Rui Patricio (Sporting Lisabon)
obránci: Ricardo Carvalho, Paulo Ferreira (oba Chelsea), Pepe (Real Madrid), Bruno Alves, Jose Bosingwa (oba FC Porto), Fernando Meira (Stuttgart), Miguel (Valencia), Jorge Ribeiro (Boavista Porto)
záložníci: Petit (Benfica), Miguel Veloso, Joao Moutinho (oba Sporting), Raul Meireles (Porto), Deco (FC Barcelona)
útočníci: Cristiano Ronaldo, Nani (oba Manchester United), Ricardo Quaresma (Porto), Simao (Atlético Madrid), Nuno Gomes (Benfica), Hugo Almeida (Werder Brémy), Hélder Postiga (Panathinaikos Atény)

Reklama

Související témata: