Hlavní obsah

Francouz Gomis po zdařilém debutu pojede na Euro

TIGNES

Útočník Bafétimbi Gomis skvělým úterním debutem ve francouzském dresu přesvědčil trenéra Raymonda Domenecha a zůstává v kádru pro fotbalové Euro. Z něj při středečním zužování nominace vypadlo sedm hráčů, mezi nimi i Djibril Cissé.

Článek

Útočník z Marseille tak na poslední chvíli přišel už o druhý šampionát, předloni si v posledním přípravném zápase před mistrovstvím světa zlomil nohu. Podle expertů teď bojoval o místo právě s Gomisem, a zatímco jeho konkurent vstřelil Ekvádoru dva góly, Cissé v prvním poločase zahodil vyloženou šanci.

Dvaadvacetiletý Gomis vstřelil letos v dresu St. Etienne 16 ligových branek a při úterní premiéře v reprezentaci napodobil Zinédina Zidana, který jako poslední Francouz dal dva góly hned při svém debutu v zápase s Českou republikou v roce 1994. Gomis odmítl možnost reprezentovat Senegal, protože doufal, že přijde pozvánka z Francie.

Domenech ze soustředění v alpském letovisku Tignes poslal domů vedle Cissého i další hráče. Jen mezi diváky budou při Euru Mexes, Escudé, Diarra, Flamini, Ben-Arfa a brankář Landreau. V kádru se naopak udržel Nicolas Anelka, pro nějž to bude první šampionát od zlaté medaile na Euru v roce 2000. Další tři velké turnaje útočník Chelsea vynechal.

Francii čekají před startem Eura ještě dva zápasy. V sobotu nastoupí v Toulouse proti Paraguayi a generálkou bude 3. června utkání s Kolumbií na Stade de France.

Nominace Francie na ME:
Brankáři: Grégory Coupet (Lyon), Sebastien Frey (Fiorentina), Steve Mandanda (Marseille)
obránci: Eric Abidal (Barcelona), Jean-Alain Boumsong (Lyon), Francois Clerc (Lyon), Patrice Evra (Manchester United), William Gallas (Arsenal), Willy Sagnol (Bayern Mnichov), Sebastien Squillaci (Lyon), Lilian Thuram (Barcelona)
záložníci: Lassana Diarra (Portsmouth), Claude Makelele (Chelsea), Jérémy Toulalan (Lyon), Patrick Vieira (Inter Milán), Samir Nasri (Marseille), Franck Ribéry (Bayern Mnichov)
útočníci: Nicolas Anelka (Chelsea), Karim Benzema (Lyon), Bafétimbi Gomis (St. Etienne), Sidney Govou (Lyon), Thierry Henry (Barcelona), Florent Malouda (Chelsea)

Reklama

Související témata: