Hlavní obsah

Španělský trenér se nenechal zviklat a Raúla na ME nevzal

MADRID

Ani protesty fanoušků nepomohly kanonýru Raúlovi z Realu Madrid k nominaci na evropský šampionát. Třicetiletý fotbalista ve středu v konečné nominaci trenéra Luise Aragonése schází, navzdory podařené sezóně, kterou měl. Aragonés Raúla nezve už od září 2006. Přednost dal raději hráčům menších španělských klubů.

Článek

Španělský trenér se na šampionátu bude spoléhat především na hráče z domácí soutěže, avšak do kádru mistrovského Realu sáhl jen pro brankáře Casillase a obránce Ramose. Více hráčů dodaly i Villarreal a Barcelona, Valencia má dokonce čtyři zástupce. Exkluzivitu domácí soutěže narušuje jen pětice hráčů z anglické ligy, hned čtyři z nich se rekrutují z početné hispánské kolonie v Liverpoolu.

Aragonésovy svěřence čeká na šampionátu skupina D, v níž se střetnou s Řeky, Švédy a Rusy. Končit by v ní rozhodně nechtěli. "Titul by byl fantastický, ale neměli bychom o tom moc mluvit, raději půjdeme zápas od zápasu," prohlásil útočník Fernando Torres.

Nominace Španělska:
Brankáři: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), Andrés Palop (FC Sevilla)
obránci: Sergio Ramos (Real Madrid), Carles Puyol (FC Barcelona), Joan Capdevila (Villarreal), Raúl Albiol, Carlos Marchena (oba Valencia), Fernando Navarro (Mallorca), Álvaro Arbeloa (Liverpool), Juanito (Betis Sevilla)
záložníci: Cesc Fábregas (Arsenal), Andrés Iniesta, Xavi (oba FC Barcelona), David Silva (Valencia), Santi Cazorla, Marcos Senna (oba Villarreal), Xabi Alonso (Liverpool), Rubén de la Red (Getafe)
útočníci: David Villa (Valencia), Daniel Güiza (Mallorca), Sergio García (Zaragoza), Fernando Torres (Liverpool)

Reklama

Související témata: