Hlavní obsah

Italský trenér Donadoni podle očekávání vyřadil Montoliva

FLORENCIE

Záložník Fiorentiny Riccardo Montolivo byl podle očekávání vyřazen z širšího čtyřiadvacetičlenného kádru italské reprezentace pro fotbalové mistrovství Evropy. Už nominace hráče italské jednadvacítky do přípravného kempu byla překvapením a při povinném zužováním kádru na oficiální soupisku sáhl trenér Roberto Donadoni logicky po něm.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalisté Itálie před finálem MS - ilustrační fotografie

Článek

Podle agentury Reuters byli dalšími kandidáty na vyřazení z mužstva útočník Udine Fabio Quagliarella a záložník AS Řím Alberto Aquilani, ti však nakonec na Euro odcestují. Donadoni uvedl, že nabídl setrvání s mužstvem i Montolivovi, ten se však rozhodl vrátit domů.

Italy čeká ještě v pátek generálka na šampionát proti Belgii a pak už pravděpodobně nejtěžší skupina šampionátu, v níž se střetnou s Nizozemskem, Rumunskem a Francií.

Nominace Itálie:
Brankáři: Gianluigi Buffon (Juventus), Marco Amelia (Livorno), Morgan De Sanctis (FC Sevilla)
obránci: Fabio Cannavaro (Real Madrid), Marco Materazzi (Inter Milán), Christian Panucci (AS Řím), Andrea Barzagli (Palermo), Gianluca Zambrotta (Barcelona), Giorgio Chiellini (Juventus), Fabio Grosso (Lyon)
záložníci: Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso, Massimo Ambrosini (všichni AC Milán), Daniele De Rossi, Simone Perrotta, Alberto Aquilani (všichni AS Řím), Mauro Camoranesi (Juventus)
útočníky: Luca Toni (Bayern Mnichov), Alessandro Del Piero (Juventus), Antonio Di Natale, Fabio Quagliarella (oba Udine), Marco Borriello (FC Janov), Antonio Cassano (Sampdoria Janov)

Reklama

Související témata: