Hlavní obsah

Řecko bude na fotbalovém ME reprezentovat deset šampiónů

ATÉNY

Řecko bude na blížícím se mistrovství Evropy v Rakousku a Švýcarsku reprezentovat deset fotbalistů z týmu, který před čtyřmi roky v Portugalsku nečekaně dokráčel až k titulu šampiónů. Německý trenér Otto Rehhagel oznámil konečnou nominaci a z výběru vyřadil jediného přebytečného hráče ze širšího kádru, jímž byl devatenáctiletý obránce Sokratis Papastahopulos z AEK Atény.

Foto: www.greece-2004.com

Fotbalisté Řecka na mistrovství Evropy 2004

Článek

V týmu obhájců titulu nechybějí klíčoví muži předchozího zlatého tažení. Rehhagel znovu sází na brankáře Antonise Nikopolidise, střelce tří gólů na ME 2004 Angelose Charistease, záložníka Angelose Basinase či zkušené obránce Jurkase Seitaridise a Traiana Dellase, jenž svůj jediný reprezentační gól vstřelil v prodloužení semifinále Eura proti České republice.

Řečtí fotbalisté mají za sebou v přípravě nečekanou sobotní porážku 2:3 v Budapešti, jež byla jejich první od loňského srpna. V generálce na šampionát se utkají v neděli 1. června s Albánií.

V základní skupině D šampionátu čekají úřadující mistry stejně jako před čtyřmi roky Rusko a Španělsko, do turnaje vstoupí 10. června proti Švédsku.

Nominace Řecka:
Brankáři: Antonis Nikopolidis (Olympiakos Pireus), Konstantinos Chalkias (Aris Soluň), Alexandros Tzorvas (OFI Kréta)
obránci: Jurkas Seitaridis (Atlético Madrid), Christos Patsatzoglu, Vassilios Torosidis, Paraskevas Antzas (všichni Olympiakos Pireus), Nikos Spyropulos, Lukas Vyntra, Joannis Gumas (všichni Panathinaikos Atény), Traianos Dellas (AEK Atény), Sotirios Kyrgiakos (Frankfurt)
záložníci: Angelos Basinas (Mallorca), Stylianos Jannakopulos (Bolton), Jorgos Karagunis, Alexandros Tziolis (oba Panathinaikos Atény), Joannis Amanatidis (Frankfurt), Konstantinos Katsuranis (Benfica Lisabon)
útočnici: Jorgos Samaras (Celtic Glasgow), Angelos Charisteas (Norimberk), Dimitris Salpingidis (Panathinaikos Atény), Theofanis Gekas (Leverkusen), Nikolaos Liberopulos (AEK Atény)

Reklama

Související témata: