Hlavní obsah

Brazilští fotbalisté si uřízli ostudu porážkou 0:2 s Venezuelou

BOSTON

Brazilští fotbalisté prohráli překvapivě v přípravném utkání s Venezuelou, která pětinásobné mistry světa porazila poprvé v historii. O výhře 2:0 v pátek v Bostonu rozhodli už v prvním poločase Maldonado a Vargas. Brazilci, kteří vyhráli předchozích 17 vzájemných duelů a dali v nich v průměru čtyři branky, se tentokrát vůbec neprosadili.

Článek

"Hráli jsme špatně," konstatoval trenér Carlos Dunga, jehož svěřenci utrpěli první porážku po patnácti zápasech. Už před týdnem se brazilští hráči natrápili na těsné vítězství 3:2 nad Kanadou a zápas s 63. týmem světového žebříčku dopadl ještě hůře, i když kouč vyměnil v základní sestavě takřka všechny hráče.

"Ve druhém poločase jsme se zlepšili, ale neproměnili jsme žádnou šanci," řekl Dunga po nevydařené generálce před kvalifikačními zápasy o postup na mistrovství světa s Paraguayí a Argentinou. "Byl to přátelák, takový zápas si můžete dovolit prohrát," zlehčoval brazilský neúspěch Diego, který v poločase vystřídal vycházející hvězdu AC Milán Pata. V 57. minutě mohl prolomit střelecké trápení favorita, ale nůžkami trefil tyč.

Venezuelu dovedl k historické výhře trenér Cesar Farias, který je u mužstva teprve půl roku. "Víme, co jsme dokázali. Teď musíme zvednout hlavy a snít o dalších možnostech," uvedl pětatřicetiletý kouč Venezuely směrem k bojům o účast na MS v roce 2010.

Přitom senzačnímu výsledku před zápasem nic nenasvědčovalo, neboť Fariasův výběr nedokázal v minulých utkáních porazit ani Haiti či Honduras.

Brazílie - Venezuela 0:2 (0:2)
Branky: 6. Maldonado, 44. Vargas. Diváci: 54 045.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň