Hlavní obsah

V Basileji před startem Eura raději rozšířili zóny pro fanoušky

Fotbaloví příznivci zaplavili Basilej, kde v sobotu začne mistrovství Evropy zápasem českých reprezentantů se Švýcarskem. Organizátoři se pár hodin před utkáním rozhodli rozšířit takzvané fanouškovské zóny ve městě, kterými po jejich otevření v pátek prošlo zhruba deset tisíc fandů.

Článek

Úvodní zápasy šampionátu, na kterém se v sobotu hraje také druhý duel skupiny A Portugalsko - Turecko v Ženevě, proto bude možné sledovat na velkoplošné obrazovce také na náměstí před radnicí. Připravené zóny na Münsterplatz a Kasernenareal/Riviera by podle organizátorů nemusely svou kapacitou pro natěšené fanoušky stačit.

Do Basileje má dorazit asi deset tisíc příznivců z Česka, z nichž dva tisíce přijedou bez vstupenek. Už před devátou hodinou ranní přistály na letišti EuroAirport Basilej-Mülhausen první dvě letadla s fanoušky. Večer po zápase je dvanáct strojů dopraví zase zpátky do Prahy.

Basilejské letiště prožije díky zahajovacímu utkání Eura nejrušnější den ve své historii. Během soboty má podle agentury APA odbavit celkem 23 tisíc pasažérů. Většina českých fanoušků však na zápas se Švýcarskem dorazí po zhruba 750 km dlouhé trase autem nebo autobusem.

Fanouškovské zóny byly v pátek otevřeny ve všech osmi městech a první hromadná setkání návštěvníků šampionátu se obešla bez potíží. Příznivci se mohli pobavit při hudebních vystoupeních, v Basileji se konala i ekumenická bohoslužba.

Reklama

Související témata: