Hlavní obsah

Fotbalový reprezentant porušil karanténu, opilý se proháněl ulicemi města v golfovém vozíku

Sydney/Praha

Nevšední zážitek se naskytl v úterý nad ránem obyvatelům Sydney. Fotbalový záložník Tim Payne porušil nařízenou karanténu, ve které je se spoluhráči Wellingtonu Phoenix. Navíc ho zatkla policie, když se svlečení do půl těla a opilí spolu s brankářem Oliverem Sailem proháněli v brzkých ranních hodinách ulicemi města v golfovém vozíku. Sportovec se za své jednání už stihl omluvit. Hrozí mu ale suspendace od vedení ligy a devět měsíců za mřížemi.

Foto: Sport.cz

Fotbalista Tim Payne místo karantény vyrazil do ulic Sydney holdovat alkoholu a jako dopravní prostředek zvolil golfový vozík. Ilustrační foto

Článek

"Je mi to velmi líto, hodně lidí jsem zklamal," citovala agentura AP šestadvacetiletého fotbalistu Payneho, kterého nyní čeká trest nejen od australských úřadů, ale i od klubu a vedení ligy. "Musím nést následky a přijmu jakýkoliv trest, který dostanu," prohlásil sedmnáctinásobný reprezentant.

Svědci události místním novinám popsali, že fotbalisté se svlečení do půl těla projížděli v netradičním dopravním prostředku ulicemi Sydney v oblasti poblíž severních pláží. Chytila je přitom policie a Paynemu udělila pokutu za řízení v opilosti. Velkou přitěžující okolností je pak pro hříšníka ještě to, že celému týmu Wellingtonu byla nedávno nařízena domácí karanténa.

Podle serveru Goal tak Payneho čeká v červnu soud a za zmíněné delikty mu hrozí až devítiměsíční pobyt ve vězení. Jeho spoluhráč Sail policií z ničeho obviněn nebyl. Oba hráči by ale také mohli dostat vysoké pokuty od australského svazu a několikaměsíční stopku od fotbalu až se soutěže v Austrálii znovu rozjedou.

„Fotbalová federace Austrálie byla dnes večer informována o jednání dvou hráčů týmu Wellington Phoenix. Záležitost vyšetřujeme a pokud se zjistí, že došlo k vážným deliktům, budeme jednat podle národního kodexu FFA. V tuto chvíli záležitost nebudeme dále komentovat," vyjádřilo se k incidentu vedení soutěže.

Wellington je v karanténě od pozastavení australské ligy, které se účastní jako jediný novozélandský celek. Soutěže byly přerušeny v úterý minimálně do 22. dubna poté, co Austrálie kvůli šíření nového typu koronaviru přijala řadu bezpečnostních opatření včetně omezení cestování nebo zákazu shromažďovaní. Austrálie dosud zaznamenala 2400 nakažených a 11 mrtvých.

Reklama