Hlavní obsah

Bývalý liberecký útočník Lázzaro si zahrál s Messim a Ronaldinhem

Bývalý liberecký fotbalista Leandro Lázzaro Liuni se neztratil ani mezi takovými hvězdami, jako jsou Ronaldinho či Lionel Messi. Dvojnásobný nejlepší cizinec české ligy si v sobotu ve venezuelském Maturínu zahrál ve výběru argentinského záložníka proti jedenáctce jeho brazilského spoluhráče a dvěma góly přispěl k remíze 7:7.

Článek

Messiho výběr, ve kterém nastoupil například Lazzarův spoluhráč z celku Estudiantes a někdejší záložník Manchesteru United či Chelsea Juan Sebastián Verón, v utkání prohrával v 18. minutě už 1:5. Do přestávky se mu však podařilo snížit a Ronaldinhův tým, v jehož dresu pod vedením trenéra Zika nastoupili Julio Baptista z Realu Madrid i bývalý reprezentant Edmundo, odcházel do šaten jen s vedením 6:5.

Po přestávce se na hřišti stadiónu Monumental před 35 000 fanoušky objevil i čtyřiatřicetiletý Lazzaro, který vystřídal uruguayského útočníka Sebastiána Abreua. Na první gól čekal bývalý kanonýr Liberce a Sparty jen šest minut a v 51. vyrovnal na 6:6. Radost však Messimu a spol. vydržela jen 120 vteřin, pak svůj tým poslal do vedení Ronaldinho. V 60. minutě se ale opět prosadil hlavou Lazzaro a zajistil konečnou remízu 7:7.

Lazzaro hrál v Liberci v letech 1998 až 2001, následující sezónu strávil ve Spartě. Během působení v Česku odehrál 83 zápasů a nastřílel 34 gólů. Poté zamířil do italské Salernitany a postupně působil v nižších soutěžích. Předloni se vrátil do Argentiny do druhé ligy a opět začal zářit. V týmu Tigre nastřílel 20 gólů a pomohl klubu k postupu mezi elitu. V nejvyšší soutěži pak s týmem obsadil překvapivé druhé místo a přestoupil do Estudiantes.

Reklama