Hlavní obsah

Fiorentina odmítla pustit Mazucha na ME devatenáctek

PRAHA

Česká fotbalová reprezentace do 19 let se na nadcházejícím mistrovství Evropy na domácí půdě musí obejít bez očekávané opory zadních řad Ondřeje Mazucha, kterého na šampionát odmítla uvolnit italská Fiorentina. Trenér Jakub Dovalil místo něj povolal ostravského obránce Romana Brunclíka.

Článek

Brněnský odchovanec Mazuch, jenž má stříbro z loňského mistrovství světa dvacítek v Kanadě a na podzim nastupoval za reprezentační jedenadvacítku, figuroval v nominaci, kterou Dovalil oznámil minulý týden.

"Když jsme Ondru nominovali, tak trochu jsme tušili, že s jeho uvolněním mohou být problémy, protože ve Fiorentině ho už berou jako hráče jedenadvacítky. S italským klubem jsme několikrát jednali, ale nyní jsme dostali oficiální zamítavé stanovisko podepsané sportovním ředitelem Fiorentiny Pantaliem Corvinem," uvedl Dovalil na internetových stránkách fotbalového svazu.

Fiorentina uvedla, že s Mazuchem již počítá do prvního týmu a chce, aby se s mužstvem připravoval na novou sezónu. Podle pravidel FIFA ho bude uvolňovat v oficiálních mezinárodních termínech pouze pro potřeby jednoho reprezentačního týmu, a sice výběru do 21 let.

Se svými vrstevníky hrál Mazuch naposledy před dvěma lety na mistrovství Evropy hráčů do 17 let v Lucembursku, kde český tým podlehl ve finále v penaltovém rozstřelu Rusku.

Dovalilovi zůstal v týmu Mazuchův klubový spoluhráč Jan Hable, dalším legionářem v českém mužstvu je obránce Miroslav Štěpánek z Hamburku. Šampionát se uskuteční v šesti českých městech od 14. do 26 července.

Reklama

Související témata: