Hlavní obsah

Teplice dostaly v Intertoto Cupu od Honvédu lekci z produktivity

Fotbalisté Teplic podlehli v úvodním utkání 2. kola Poháru Intertoto Honvédu Budapešť 1:3. Maďarský tým dostal do vedení prudkou střelou z přímého kopu útočník Hercegfalvi, po poločase vyrovnal stoper Lukáš. V závěru Honvéd předvedl do otevřené teplické obrany dva ukázkové brejky, které bezezbytku využil. Domácím k lepšímu výsledku nepomohla ani výrazná převaha a osmnáct rohových kopů. Odveta se hraje za týden.

Článek

Tvrdá defenziva Honvédu i dvě stovky maďarských fanoušků fotbalisty Teplic probudily z letní pohody. Na poslední chvíli zaregistrované posily Vachoušek s Junem sice táhly domácí do náporu, ten se ale tříštil o doslova opevněné pokutové území soupeře.

Do první vážnější šance pustil Teplice až v 17. minutě chybující brankář Raboczki. Místo aby Doležalovu polovysokou střelu z přímého kopu chytil do koše, zvolil robinzonádu, míč vyrazil před sebe a mohl jen děkovat stoperu Kleinovi, který ve skluzu míč do branky neprotlačil. Brankář Honvédu si vzápětí trochu napravil renomé. U tyče vytáhl konečky prstů Vachouškovu hlavičku, před poločasem pak vytlačil na břevno i další hlavičkový pokus Lukáše.

"Soupeři jsme šance darovali nepochopitelnými individuálními chybami. Při prvním brejku chtěl Vidlička naprosto zbytečně tvořit, i když byl na vlastní půli sám," vyčetl hráči vlastnímu hráči chybu teplický kouč Petr Rada. Ta stála na začátku rozhodující akce zápasu. Pak ale uznal, že výhra soupeře byla zasloužená. "Hráči si za své chyby inkasované góly zasloužili."

Hercegfalvi Stínadla zaskočil

Ve 35. minutě teplická Stínadla šokoval bývalý útočník Slavie Zoltán Hercegfalvi. Dvaadvacet metrů před brankou domácích si postavil míč k přímému kopu a poslal skrz zeď bránících hráčů ránu, která jen ťukla do pravé tyče a zastavila se až v síti. Domácí fotbalisty čekal poločas dobývání maďarské branky, který zvládl její strážce s bravurou.

V 55. minutě jej načal mladý útočník Vondrášek. Verbířův centr usměrnil hlavou pod vybíhajícího Raboczkiho, ten však prvotřídním reflexem míč zkrotil. Domácí v této fázi zápasu zcela dominovali, do vápna posílali jeden centr za druhým a vzápětí byli za svou snahu odměněni. Odražený míč si na vápně našel obránce Rosa a jeho vyraženou střelu poslal bez potíží do sítě Lukáš. Více už ale Raboczki nedopustil, během dalších deseti minut vychytal v dobrých šancích Mahmutoviče, Lukáše i Kleina.

I díky brankářovu výkonu teplický nápor zvolna slábl a Honvéd se začal osmělovat k nebezpečným brejkům. V 81. minutě vyrazila po jednom z teplických rohů do útoku trojice hráčů tmavé barvy pleti, které doslova nabil nedůrazným odkopem Vidlička, a na konci rychlé akce pohodlně vystřelil kolem brankáře Slavíka Abraham. V nastaveném čase se prohnal prázdnou polovinou hřiště Teplic Abbas a dal Honvédu do odvety luxusní náskok.

Kouč Honvédu Gábor Pölöski byl s výsledkem evidentně spokojen, přesto soupeře chválil. "Bylo to hodně těžké utkání, soupeř si vypracoval spoustu standardních situací a hodně zaměstnával našeho brankáře. Měli jsme hodně štěstí, že jsme šli v prvním poločase do vedení," prohlásil Pölöski.

Výsledek utkání 2. kola Intertoto Cupu:
FK Teplice - Honvéd Budapešť 1:3 (0:1)
Branky: 58. Lukáš - 35. Hercegfalvi, 81. Abraham, 90.+2 Abbas. Rozhodčí: Kaasik - Leeveland, Reinvald (všichni Est.). ŽK: Lukáš - Vincze, Hercegfalvi, Bila. Diváci: 3050.
Teplice: Slavík - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa - Verbíř, Sabou, Doležal, Vachoušek (55. Gašparík) - Jun (80. Hesek), Vondrášek (61. Mahmutovič). Trenér: Rada.
Honvéd: Raboczki - Takács, Smiljanič, Benjamin, Vincze - Dobos (66. Abbás), Maroti, Genito, Bojtor (73. Filó) - Abraham (83. Ndjodo), Hercegfalvi. Trenér: Pölöskei.

Reklama

Související témata: