Hlavní obsah

V Rakousku je teď víc zahraničních fotbalistů než při Euru

VÍDEŇ

Evropský fotbalový šampionát sotva skončil a v Rakousku už je znovu množství zahraničních fotbalistů. Alpská republika je natolik oblíbená jako dějiště přípravných táborů, že se tady jen v průběhu července shromáždí podstatně víc zahraničních fotbalistů, než kolik jich tu bylo v rámci Eura 2008.

Článek

Deník Kurier přinesl seznam celkem 51 klubů i reprezentačních týmů, které mají v průběhu července tréninková soustředění na různých místech Rakouska. Je mezi nimi hned 14 německých účastníků první a druhé ligy, ale i pět mužstev z Anglie v čele s londýnským Arsenalem, dále Real Madrid, špičkové týmy z Itálie, Řecka, Nizozemska a dalších zemí. Vedle evropských se v Rakousku tento měsíc připravují i mužstva z Íránu, Bahrajnu, Turecka nebo Izraele.

Hned pěti mužstvy je zastoupena i Česká republika: Sparta Praha se bude od 8. do 16. července připravovat v Bad Kleinkirchheimu, Baník Ostrava od 11. do 21. července v Kapfenbergu, Mladá Boleslav od 14. do 21. července v Bad Gleichenbergu, Sigma Olomouc od 14. do 19. července v Söchau a Slovan Liberec od 13. do 23. července v Seefeldu.

Reklama

Související témata: