Hlavní obsah

Ronaldinho a Robinho si zahrají za Brazílii na olympiádě

RIO DE JANEIRO

Záložníka Ronaldinha a útočníka Realu Madrid Robinha si jako posily starší třiadvaceti let pro olympiádu vybral brazilský kouč Carlos Dunga. Nominaci v pondělí zveřejnila Brazilská fotbalová asociace. Ronaldinho byl nedávno považován za nejlepšího fotbalistu světa, ale v poslední sezóně kvůli zraněním a problémům s kondicí nastupoval za Barcelonu jen sporadicky.

Článek

Do ofenzivy chtěl Dunga jako jednoho ze starších hráčů povolat oporu milánského AC Kaká, ale italský klubu ho na olympiádu neuvolnil. V případě fotbalistů nad třiadvacet let to mají kluby právo udělat.

Z mladých hráčů by měly k hvězdám výběru patřit útočník Alexandre Pato z AC Milán, záložník Anderson z Manchesteru United, další středopolař Lucas z Liverpoolu nebo záložník Diego z Werderu Brémy.

Pětinásobní mistři světa Brazilci ještě nikdy olympijský fotbalový turnaj nevyhráli, jejich maximem byly stříbrné medaile z let 1984 a 1988. Trenér Dunga je pod tlakem po nevýrazných výsledcích seniorské reprezentace, kterou rovněž vede. Jeho budoucnost tak závisí na úspěchu na olympiádě v Číně.

Reklama

Související témata: